您好,欢迎来到唯思教育官方网站!  登陆 | 注册
积分商城
官方微信
0595-28222000
   
唯思资讯
 毕淑敏演讲《别给人生留遗憾
 90后学霸患“不死的癌症”,坐
 《强大脑》“脑王”的数学学
 初三学霸一篇短文,骂醒无数沉
 名校和"非名校"到底有没有不
 美的食物纪录片,可爱到犯规!
 
 
您现在的位置:首页教育体系初中1-3年级试题
英语3月检测练习(七下)
发布时间:2018-3-27 11:22:40    浏览次数:949

 第一部分 选择题(共80分)
一、听力(20分)
Ⅰ.听对话回答问题,录音读两遍。(10分)
(   ) 1. Which building is in Bob’s country?
A.    B.    C.  
(   ) 2. What sport does the girl like?
A.         B.     C.  
(   ) 3. Where is Sam’s computer?
A.    B.    C.  
(   ) 4. Which floor does Jane live on?
A.    B.    C.  
(   ) 5. How far is Lucy’s house from the city centre?
A. 9 miles.     B. 19 miles.    C. 90 miles.
(   ) 6. Which country is the photo from?
A. Russia.     B. The UK.    C. The USA.
(   ) 7. What time is it now?
A. 4:26.     B. 6:27.     C. 7:26.
(   ) 8. Why does the girl go to school by bus?
A. Because she doesn’t have a bike.  B. Because she doesn’t want to walk.
C. Because her home is far away from the school.
(   ) 9. Who does the boy share a bedroom with?
A. His brother.     B. His sister.    C. His parents.
(   ) 10. What doesn’t Peter like to do at home?
A. To listen to music.  B. To stay in bed.   C. To read books.
第二部分 听对话和短文回答问题。
听对话,回答11-12小题。
(   ) 11. Who is going to have a birthday party?
A. Wendy.    B. Jenny.     C. Lucy.
(   ) 12. What’s Wendy’s phone number?
A. 8362-7426.     B. 6263-4782.    C. 6283-8472.
听第一篇短文,回答13-15小题。
A big shopping mall
Location    13   
  14    Clothes 
The 4th floor    15   
(   ) 13. A. Near the girl’s house  B. Near the girl’s school   C. Near a big restaurant 
(   ) 14. A. The ground floor   B. The 1st floor and 2nd floor  C. the 3rd floor
(   ) 15. A. Restaurants    B. Clubs      C. A cinema
听第二篇短文,回答16-20小题。
(   ) 16. Which country does Eddie live in?
A. Japan.       B. France.     C. Russia.
(   ) 17. Which room does Eddie like best in his house?
A. The bathroom.    B. The living room.    C. The bedroom.
(   ) 18. What does Eddie often talk about with his parents?
A. Their work.    B. Their house.    C. His school life.
(   ) 19. What is behind Eddie’s house?
A. A garden.    B. A swimming pool.   C. A restaurant.
(   ) 20. Who is Cindy?
A. Eddie’s sister.     B. Eddie’s classmate.    C. Eddie’s dog.
二、选择填空  从下列每题所给的选项中选出一个最佳答案。(15分)
(   )21. Mount Fuji is a famous place to visit in ________.
       A. the USA  B. Japan   C. Canada   D. the UK
(   )22. —Which floor do you live ________?    —The first floor. I live ________ Room 112.
A. in; on      B. on; on      C. on; in       D. in; in
(   )23. After reading for an hour, you’d better ________ the green trees for a minute or two.
A. look out of    B. look out at   C. look out from    D. look for at
(   )24. —Hi, Amy! Do you often go to the park on Sundays?
       —Yes. I often go to the park with my friends and we often ________ there.
       A. have meals          B. have a shower  C. cook meals         D. have fun
(   )25. I think I will have a dream home in the town ________.
       A. some day        B. any day       C. every day      D. each day
(   )26. It’s too cold. How about ________?
A. making fire   B. make a fire   C. making a fire  D. make fire
(   )27. —________?      —They are kind and helpful.
A. What are your neighbours like    B. What do your neighbours do
C. How are your neighbours     D. How do your neighbours do 
(   )28. —Where is your father, Jimmy?
       —He ________ for the football match. It ________ at 7:00.
 A. is waiting; will start B. waits; will start     C. is waiting; to start  D. will wait; starts 
(   )29. Sunshine Town is about 40 kilometres ________ from Beijing.
A. far    B. away   C. far away    D. long
(   )30. The New City is a nice place ________ on Sundays.
        A. going   B. to go   C. going to    D. go
(   )31. I often go to the centre of the city________ taxi, but John goes there ________ a bike.
        A. in; on   B. by; by   C. in; by     D. by; on
(   )32. — We’ll go to Russia for a holiday next week.   — Great! ________!
A. Good luck  B. Best wishes  C. Glad to see you again  D. Have a good time
(   )33. — Will there ________ a football match on CCTV 5 this evening?
       — Yes. There ________ usually football matches on Sunday evenings.
        A. have; have     B. be; will be     C. are; are       D. be; are
(   )34. — Simon, how old is your grandpa this year?
        —     . And we are planning a special birthday party for his      birthday this Sunday.        A. Ninetieth; ninety   B. Ninety; nienty  C. Ninety; ninetieth   D. Ninetieth; ninetieth
(   )35. —What about going out for a picnic?  —________.
A. Not at all B. That sounds like a good idea C. You're welcome D. No, please don't do that
三、完形填空  阅读短文,从每题所给选项中选出可以填入空白处的最佳选项。(15分) 
When we buy a house, we all want to have nice    36  , because most of us think that it is   37  to live with some good neighbours. But what kind of neighbour is good? The answers are different   38 
people to people. Here are my   39  .
First, it is very important to respect (尊敬) each other. If our neighbours try to   40    more about our life, what will we feel? He or she may also talk with   41   about our life. Do you want   42   with him or her any more? The answer is “No”. We will feel very   43   to have this kind of neighbour and move away quickly.
Next, a good neighbour is always ready to give us a   44   when we need him or her. For example, if we are not at home, our good neighbours will   45   our house for us.
Finally, a good neighbour should love the environment (环境). He or she never   46   rubbish here and there. Good neighbours should keep the place   47  , because the good environment can make us   48   comfortable and happy.
I think we all should learn   49   good neighbours, and I also hope    50   will have good neighbours and live a happy life.
(   )36. A. restaurants  B. houses       C. neighbours     D. offices
(   )37. A. useful    B. helpful            C. right              D. wrong
(   )38. A. from     B. in        C. to        D. between
(   )39. A. problems     B. questions     C. jobs      D. answers
(   )40. A. see      B. understand    C. learn     D. know
(   )41. A. other     B. others      C. another      D. the other
(   )42 A. to live     B. live      C. living      D. lives
(   )43. A. happy     B. good      C. sad      D. well
(   )44. A. help      B. hand      C. gift      D. smile
(   )45. A. look     B. see       C. clean      D. watch
(   )46. A. brings     B. shares      C. puts      D. takes
(   )47. A. beautiful     B. clean      C. dirty      D. new
(   )48. A. feel      B. to feel      C. feeling      D. feels
(   )49. A. be      B. are       C. to be      D. is
(   )50. A. anyone     B. nobody      C. everyone     D. someone
四、阅读理解  阅读下列短文,根据短文内容选择最佳答案。(30分)
A  Exhibition (展览) at the Palace Museum
The Palace Museum is a wonderful place to visit. There are lots of fun and interesting things to see. Come to visit the Palace Museum.
Time Place Things to see Tickets Opening Time
10:00 a.m. Taihe Palace golden throne Grown-ups: 
¥15.00
Children:
Over 12: ¥10.00
Under12: Free
Discount (打折): 
20% on Saturday 9:00 a.m. ~ 4:00 p.m.
10:00 a.m. ~ 3:00 p.m. on Saturday 
Not Open on Sunday

10:30 a.m. Zhonghe Palace works of art  
11:00 a.m. Baohe Palace works of art  
1:00 p.m. Jingren Palace bronzes (青铜)  
1:40 p.m. Yonghe Palace pottery (陶器)  
2:30 p.m. Huangji Palace Chinese paintings  
4:00 p.m. Fengxian Palace Clocks and watches  
Notices: Keep quiet.                Keep the museum clean.
          Don’t forget to buy some souvenirs for your friends and family.
          Do not take any photos.      Do not touch anything.
(   )51. How many kinds of things can you see at the exhibition?
   A. Four         B. Five           C. Seven          D. Eight
(   )52. When can you see clocks and watches?
        A. At 1:40 p.m. from Monday to Saturday. B. At 4:00 p.m. on Saturday.
C. At 4:00 p.m. every day.    D. At 4:00 p.m. from Monday to Friday.
(   )53. Mr. Wu wants to visit the exhibition with his two students this Saturday. The two students are
both 14. How much are the tickets together?
       A. ¥35.00     B. ¥28.00        C. ¥15.00      D. ¥7.00
(   )54. The Palace Museum opens ________ days a week.
       A. Five        B. Two           C. Seven       D. Six
(   )55. Which of the following can you do at the exhibition?
       A. To talk to each other         B. To take a few nice photos
       C. To buy some souvenirs       D. To touch golden throne    
B
Hello, my name is Sandy. My dream house is on a beach. It has two gardens. The front garden is large with many beautiful flowers and trees. We can take a walk and enjoy the beautiful flowers in it. There is a swimming pool in the back garden. We can swim there at any time.
On the ground floor, there is a big hall. You can see it after you walk past the front door. On the right of the big hall is a wonderful living room. There we can chat with friends, have a good rest, watch TV and enjoy different kinds of entertainments (娱乐). On the left, there is a computer room and a study. They are mine. I want to be a computer game designer, so the computer room is my favourite.
On the first floor, there are six bedrooms, and each has a modern bathroom. When my friends stay with me, they can have a bath in their own rooms. There is a big bed in each bedroom. So we can sleep comfortably.
    Well, that is my dream house. Don’t you think it's wonderful?
 (   )56. Sandy has ________ in the front garden of her dream house.
        A. a swimming pool B. a computer  C. many flowers and trees D. a hall
 (   )57. Sandy can ________ in the back garden of her dream house.
        A. swim  B. sleep comfortably  C. cook delicious meals  D. watch TV
 (   )58. Which room does Sandy like best?
        A. The kitchen.  B. Her bedroom. C. The bathroom.  D. The computer room.
 (   )5. Sandy and her friends can do the following things in the living room EXCEPT (除了) ________.
        A. watching TV  B. having a good rest   C. playing ball games  D. chatting with each other
 (   )60. How many bathrooms are there on the first floor?
         A. Six.         B. Eleven.         C. One.        D. Fifteen.
C
A lift is very good. It’s really only a small room, and the room usually stays in one place. Lifts go up and down all day. Sometimes a worker stands in the lift. He or she operates it up and down. In modern lifts, there is no worker. The people walk in, they know which floor they want to go to. They push a button (按按钮) and the lift goes up to that floor.
Lifts are very important to us. Why? Think about a tall building. Maybe it has twenty floors. Maybe it has fifty or more. Who can walk up all the stairs? Maybe people can climb them one time. Can someone climb thirty floors to an office every day? Can small children walk up to their rooms on the twenty-fourth floor? Can their mother and father carry food up to all those stairs? Of course not. We can have very high buildings because we have lifts. We couldn’t have all the beautiful buildings without lifts, because it is too tired for people to climb the stairs every day.
(   )61. A lift looks like a ________. 
A. tall building     B. small room      C. small bus   D. big house
(   )62. In a modern lift ________.
A. there are two workers   B. the room is very big  C. there is no worker D. there is a worker
(   )63. The people have to use the lift because ________. 
A. there are too many tall buildings    B. they can’t walk up and down
C. old people and children don’t like walking  D. the buildings are too tall
(   )64. How can a small child go up to 50th floor? 
A. Walk up the stairs B. Take a lift  C. Be carried by his parents D. Take a bus 
(   )65. We couldn’t have all the beautiful buildings without lifts, because ________.
A. it is too tired for people to climb the stairs every day
B. the buildings will be less beautiful  
C. people can climb the stairs     D .the lift is beautiful 
第二部分  非选择题(共70分)
五、阅读表达  阅读下面的短文,并根据短文后的要求答题。(10分) 
Hi, I’m Lily. I live in Changqing Community. Everyone here is very friendly and helpful. Every Sunday afternoon, many volunteers from the community help people with all kinds of problems.
Mr. Zhang is a good engineer. If your TV set or washing machine can’t work well, you can ask him for help. If you feel sick, the doctors and the nurses from the Health Centre will help you. My mother is an English teacher. This Sunday afternoon, she will teach some children English. My father is good at computers. He will help others check their computers. What shall I do? My friends and I will help the old people do some cleaning and read newspapers for them.
I’m very lucky to live in this community.
回答下面5个问题,每题答案不超过14个词。
1. Where does Lily live?
__________________________________________________________________________________
2. What does Lily think of her neighbours?
__________________________________________________________________________________3. What does Mr. Zhang do?
__________________________________________________________________________________
4. Where do the doctors and nurses come from?
__________________________________________________________________________________
5. What will Lily do?
__________________________________________________________________________________
六、任务型阅读  阅读下面的短文,并根据所读内容在文章后表格中的空格里填入一个最恰当的单词,每个空格只填1个单词。(10分)
Hello, everyone! I’m Simon. Next week, a group of exchange students from the USA will come to visit Xinghua. I make a plan for them. We will eat breakfast at our school first. Then we can take them to Zheng Banqiao’s Former House (郑板桥故居) by bus. It takes only 9 minutes. They can enjoy Banqiao’s writings and bamboo pictures there.
   In the afternoon, we will go to Forest Park and take some photos there. In the park we can have a picnic as our lunch. Then we will go to Times Cinema to watch a new film. After that the girls can go to the East Shopping Centre to buy things and we will take boys to our school playground to play football for one and a half hours.
    In the evening we shall invite them for dinner in a restaurant. They can try Chinese food. I’m sure they will have a good time in our city.
A plan for exchange students
Simon   1   a visit plan for the exchange students from   2  .
In the morning They will eat breakfast at school. And then they can   3   the bus to Zheng Banqiao’s Former House. It takes about   4   minutes.
In the afternoon They will have lunch at Forest Park and they can take   5   there.   
They will watch a new   6   after lunch. 
The boys will   7   football at school.
The   8   will do some shopping. 
In the   9          Try some nice   10   food in a restaurant.
1. __________  2. __________  3. __________  4. __________  5. __________
6. __________  7. __________  8. __________  9. __________  10. _________
七、词汇运用(20分)
A. 根据句意和中文提示完成单词。
1. She is a __________ (大学) student.
2. These __________ (经理) are having a meeting.
3. Don’t __________ (担心) about your English. I can help you.
4. We can get enough __________ (信息) for our project on the Internet.
5. Tom’s father and uncle are __________ (邮递员).They work in a post office.
6. We should eat __________ (新鲜的) fruit and vegetables.
7. The old man is sick. Let’s take him to the __________ (当地的) hospital now.
8. Let’s go to the __________ (剧院) to enjoy Beijing Opera this evening.
9. We 1ive in the __________ (中心) of Taizhou.
10. My new house is about 150 __________ (平方) metres.
B. 用所给词的适当形式填空。
11. Sorry, my bike is __________ (break). You can borrow Jim’s.
12. I can find a worker __________ (fix) your bicycle.
13. These __________ (visit) come from Russia. They want to visit the Great Wall.
14. There are two __________ (policeman) in that police car.
15. The artists will be happy __________ (give) you some ideas.
16. There are many __________ (west) restaurants in Qingdao.
17. We are looking forward to __________ (get) a letter from you.
18. How many __________ (knife) do the students in Class l want? 
19. I often invite my friends __________ (watch) TV in my home cinema.
20. A park is the best place __________ (chat) with friends.
八、缺词填空  根据短文内容及首字母提示,补全单词,使短文完整、通顺。(10分)
David lives in a f  1   with his family. They have many rooms in the flat. Now his mother is in the
k  2  . She is cooking. That is the bathroom. It is clean and tidy. David usually has a s  3   in it before he goes to bed or after he takes sports. There is also a w  4   machine in the bathroom. David and his brother s  5   a big bedroom. They have two beds in it. Besides (除……之外) the beds, there are two lamps and two bookcases.
There are two b  6   in David’s flat. One is in the south of the flat, and the other is in the north. David often asks his f  7   to come to his flat and play there. When it is hot in summer, they love playing, talking and watching the people walking outside on the north balcony. When it is cold in winter, they will sit on the south balcony and e   8    the sun. They don’t have a g   9   , but they have some f  10   on the balconies. They think it is very cool.
1. f_________  2. k_________  3. s_________  4. w_________  5. s_________
6. b_________  7. f_________  8. e_________  9. g_________  10. f________
九、书面表达(20分)
格林夫妇刚刚搬到你家隔壁,你们成了邻居,但他们对新的社区还不太了解,你能给他们介绍一下吗?
volunteers share their different skills
college students ready to help students with their homework
artists give people some ideas about clothes styles
doctors make people feel better
engineers help people fix computers, washing machines and fridges
your feelings …
要求:1.文章必须包括所提供的主要信息,并适当发挥;
2.70词左右(开头已经给出,不计入总词数)。

Hello, Mr. and Mrs. Green. I am glad to tell you something about our community. ______________
____________________________________________________________________________________
____________________________________________________________________________________
____________________________________________________________________________________


参考答案


七年级英语听力材料

听力材料:
第一部分 听对话回答问题,录音读两遍。
1. W: Are you from France, Bob?
  M: No. I come from Canada.
2. M: I want to live next to a playground. I like playing football.
  W: I’d like to live a playground too, and then I can often play volleyball there.
3. W: Is your computer in your bedroom, Sam?
  M: No, it isn’t. It’s in the dining room.
4. M: I live on the ninth floor. What about you, Jane?
  W: I live on the twentieth floor.
5. M: Where is your house, Lucy?
  W: It’s in Second Street. It’s 19 miles from the city centre.
6. W: Is this Time Square in the photo?
M: No, it isn’t. It’s Red Square in the photo. It’s beautiful, right?
7. W: What time is it?
  M: Let me have a look. It’s 6:27.
8. M: My house is near our school, so I walk to school every day.
  W: That’s great. My house is far away, so I have to take a bus.
9. W: How many bedrooms are there in your house?
  M: Three, one is for my parents, one is for my sister, and one is for my brother and me.
10. W: What do you like doing at home, Peter?
   M: I like to stay on the sofa. And I can listen to music and read books there.
第二部分 听对话和短文回答问题。
听对话,回答11-12小题。
W: Hello! Could I speak to Jenny, please?
M: Sorry. Jenny is not in. May I take a message?
W: Yes. This is Wendy. I’d like to talk about Lucy’s birthday party with Jenny. Can you ask her to call me back?
M: Of course. What’s your phone number?
W: My number is 6263-4782.
M: OK. I’ve got it.
听第一篇短文,回答13-15小题。
(W) There is a big shopping mall near my house. It has five floors. There are lots of nice shoes on the ground floor and clothes on the first floor and the second floor. Some restaurants are on the third floor. The food there is very nice. I like the fourth floor best. Because I love films, and there is a cinema there.
听第二篇短文,回答16-20小题。
(M) I’m Eddie. I live in a town 30 miles from Tokyo. My house is big. It has three floors. I love the living room best. I often sit there with my parents and talk about my school life. We have a small garden behind the house. I enjoy doing my homework and playing with my dog Cindy there.

 

一、听力
1-5 C B A B B    6-10 A B C A B  11-15 C B A B C   16-20 A B C A C
二、选择填空
1. B  2. C  3. B  4. D  5. A  6. C  7. A  8.A  9. B  10. B  11. D  12. D  13. D  14. C  15. B
三、完形填空
1. C  2. B  3. A  4. D  5. D  6. B  7. A  8. C  9. B  10. D  11. C  12. B  13. A  14. C  15. C
四、阅读理解
1. C  2. D  3. B  4. D  5. C  6. C  7. A   8. D  9. C  10. A  11. B  12. C  13. D  14. B  15. A                                                    
五、阅读表达
1. She lives in Changqing Community.
2. They are very friendly and helpful.
3. He is an engineer.
4. They come from the Health Centre.
5. She will help the old people do some cleaning and read newspapers for them.
六、任务型阅读
1. makes  2. America  3. take  4. nine /9  5. photos/ pictures  6. film  7. play  8. girls  9. evening 10.Chinese
七、词汇运用
1. college  2. managers  3. worry  4. information  5. postmen   6. fresh  7. local   8. theatre   9. centre   10. square   11. broken  12. to fix  13. visitors  14. policemen  15. to give  16. Western  17. getting  18. knives  19. to watch  20. to chat
八、缺词填空
1. flat  2. kitchen  3. shower  4. washing  5. share  6. balconies  7. friends  8. enjoy  9. garden  
10. flowers
九、书面表达
Hello, Mr. and Mrs. Green. I am glad to tell you something about our community.
Our community is a good place. Volunteers here can share their different skills with us. Some college students are ready to help children with their homework. The artists often give people some ideas about clothes styles. The doctors are kind. They can make people feel better. Some engineers can help people fix computers, washing machines and fridges. All the people in our community are helpful. I feel lucky to live there.

上一个:英语七下期末试卷
下一个:工业化的起步于人民代表大会制度练习题

 
 
关于唯思
唯思教育
服务中心
联系方式
Copyright 泉州市丰泽区唯思教育培训中心(wishedu.cn) All rights reserved   备案号:闽ICP备13007377号   技术支持:铭扬网络