您好,欢迎来到唯思教育官方网站!  登陆 | 注册
积分商城
官方微信
0595-28222000
   
唯思资讯
 毕淑敏演讲《别给人生留遗憾
 90后学霸患“不死的癌症”,坐
 《强大脑》“脑王”的数学学
 初三学霸一篇短文,骂醒无数沉
 名校和"非名校"到底有没有不
 美的食物纪录片,可爱到犯规!
 
 
您现在的位置:首页教育体系小学1-6年级试题
英语基础测试
发布时间:2017-12-6 11:44:19    浏览次数:1225

  一、写出下列字母的左右邻居,注意区分大、小写字母。(14分)

  1. F_______ H

  2. ______ s _______

  3. _______W________

  4. p _____r

  5. ______ u ______

  6. ______I ______

  7. ______ N ______

  8. ______ k _______

  二、填入所缺的字母, 使其成为一个完整的单词并译成中文 (10分)

  1. ___ ___ at , ____________. 2. pen__ __ l , ___________. 3. rul __ __ , __________. 4. colo__ __ , ____________. 5. g__ __ d , ____________.

  三、根据所提供的情景选择适当的句子。(10分)

  1.( )你想知道对方姓名,应说_

  A.My name is Han Mel. B. Whats your name? C. Hello.

  2.( )早上遇见刘老师,应说_ A.Thank you,Mr. Li. B.How? C.Good morning,Mr. Liu.

  3.( )别人向你打招呼 Hello!你应说_ A.Whats your name? B.Hello! C.Thank you.

  4.( )假如你叫林峰,当有人问你Whats your name?时,你应回答_____. A.Im fine,too B.Nice to meet von C.My name is Lin Feng.

  5.( )见到客人站着,你应说, A.Sit down.please. B.How are you? C.Im fine,too.

  6.( )下午与同学见面,你应说____ A.Good afternoon. B.Whats your name? C.How are you?

  7.( )晚上分手时所用礼貌用语是: A.Hi! B.Hello! C.Good night!

  8.( )当经介绍后认识某人,你应该说: A. Good morning. B. Please sit down. C. Thank you. D. Nice to meet you.

  9.( )上课铃响了,教师走进教室,班长应该说: A.Please come in. B.Good morning. C.Stand up.

  10.( )想知道对方的年龄,应怎样问? A.How old are you? B.How are you? C.How do you do?.

  四、在表格中选择合适的词语,使句子通顺合理。(8分)

  of , with, at, in, on , Thank you, must, doing 1、There is something wrong ________ my watch. 2、They go to the park _________ weekends. 3、This is an old photo __________ my family. 4、Mike usually gets up _________ 6:45. 5、We _______ go home now. 6、We plant trees ________ spring. 7、“ What is he _______?” “ She is reading.” 8、A:Happy birthday to you! B:____________.

  五、按要求改写下列句子,每空一词。(10分)

  1. Open the window, please. (改为否定句)

  ________ open the window, please.

  2. I can see a bottle of water on the table. (就划线部分提问)

  ________ can you _________ on the table?

  3. There are thirty students in the classroom. (对划线部分提问)

  How _________ __________ are there in the classroom?

  4. There are some birds in the picture. (改为一般疑问句句) __________ there ___________ birds in the picture?

  5. They often play football on the playground.(就划线部分提问) ________ ________ they often _______ football?

  六、 用所给动词的适当形式填空。(10分)

  1. Its time _____________(have) lunch.

  2. Can you __________(jump) very high?

  3. I want ___________(go) and play basketball.

  4. Jim and Bill________________ (sing) in the room now.

  5. Whats in the ___________(teacher) room?

  6. There are some __________(book) on the desk.

  7. Is _________(we) football under the desk?

  8. There ________(be) a picture of my father in my bag.

  9. The boy often _________(play) football here .

  10. Let _________( we ) help you find it.

  七、 选择填空(20分)

  1.( ) The students ______ their homework every day. Now they _______ their homework.

  A. do, do B. does, doing C. doing, are doing D. do, are doing

  2.( ) What s wrong ______ your pencil-box?

  A. about B. with C. for D. of

  3.( ) _______ are working now.

  A. The women workers B. The woman workers C. The women worker D. The woman teacher

  4.( ) “What are the students doing?” “Some______ books and others ______ at the blackboard.” A. are looking, are reading B. are reading, are watching C. are watching, are looking D. are reading, are looking

  5.( ) “Can you help me with my English ?” “________________________”

  A.I think. B. Yes, I can. C. I cant think so D. No, thanks

  6.( ) The students are going to ______ trees on the hill. A. playing to B. planting C. plant D. working

  7.( ) I want ________ the house. Could you ________ me? A. clean; help B. to clean; help C. to clean; to help D. cleaning; to help

  8.( ) The children are __________TV now. A. watching B. reading C. looking D. seeing

  9.( ) What _____ the man ______ over there? A. is, do B. are, doing C. is, doing D. are, do

  10.( ) Wheres my pencil-box? I ______ it. A. am not seeing B. am not finding C. cant find D. cant look at

  11.( ) Its time to ______ up. A. getting B. got C. gets D. get

  12.( ) One of the boys_____ my brother. A. is B. are C. am D. be

  13.( ) Lets come and ______ some water. A. to drink B. drink C. drinking D. drinks

  14.( ) The players are playing _____ football. A. a B. an C. the D. /

  15.( ) ______ are the two students doing in the classroom? A. Who B. What C. Where D. Whose

  16( )。 That girl is new in our class . Do you know ___________ name? A. her B. she C. he D. his

  17( )。-Can you play with a yo-yo , Jim ? -Yes , I ___________ . Its easy . A. must B. can C. am D. may

  18 ( )。September 10th is ___________ . A. Womens Day B. Childrens Day C. Mid-autumn Day D. Teachers Day

  19 ( )。 This second-hand camera is much ___________ than that new one . A. cheap B. cheaper C. dear D. dearest

  20 ( )。Every morning, I have ______ egg and _______ glass of milk for my breakfast. A、an…an B、a…a C、an…a D、/…a

  八、阅读短文,根据短文内容选择答案。(5分)

  Some students are in Han Meis house. They are talking about many things. They are eating and drinking something. Han Meis mother is cooking for them. Its eleven oclock. Its lunch time. They are eating. Han Mei says, “Help yourselves.” Jim likes eggs. Kate likes rice. Lucy likes bread. Lily doesnt like bread. She likes bananas. They are drinking ten bottles of orange. They are having a very good time.

  ( )1. Who are in Han Meis house? A. A student B. Some students C. Han Mei D. Jim, Kate

  ( )2. They are drinking ten _________. A. bottle of orange B. bottles of orange C. bottle of oranges D. bottles of oranges

  ( )3. ________is cooking for them. A. Han Mei B. Some students C. Han Meis mother D. Han Meis father

  ( )4. Lucy ________. A. likes rice B. likes eggs C. likes bananas D. likes bread

  ( )5. When are they having lunch? ________. A. At six B. At seven C. At twelve D. At eleven

  九、阅读对话,根据对话内容判断,正确“T”,错误“F”.(5分)

  John: When is my birthday, mum? Mum: Your birthday is in May. John: And when is my fathers birthday? Mum: His birthday is in April. John: And you, mum? Mum: My birthday is in June. John: Oh, dear! Father is only one month older than me, and I am one month older than you, mum!

  ( ) 1、Johns birthday is in January.

  ( )2、Johns fathers birthday is in April.

  ( ) 3、Johns mothers birthday is in June.

  ( ) 4、Johns father is only one month older than John.

  ( ) 5、John is one month older than his mother.

  十、完形填空:阅读短文,并从四个选项中,选择正确的答案。(8分)

  My father __ 1____ a good friend in the factory (工厂)。 He is sixty. He is an old man. All of the children like him. We call ____2___ Uncle Sam. He __3___ from England. He ___4___ in Sichuan. He cant __5____ Chinese. We teach(教) him Chinese He ___6_ us English. He ___7____ work on Sundays. He __8___ making things. And he likes watching TV with his children at night.

  ( )1. A. have B. haves C. has D. is

  ( )2. A. he B. they C. him D. his

  ( )3. A. come B. comes C. goes D. to come ( )

  4. A. live B. living C. lives D. to live ( )

  5. A. speak B. tell C. say D. talk ( )

  6. A. teach B. teachs C.teaches D.teaching ( )

  7. A. do B. dont C. does D. doesnt ( )

  8. A .likes B. like C. to like D. liking

  小升初英语试卷答案

  一、 (10分) 1.G 2. r, t 3.V ,X 4.q 5.t ,v 6. H ,J 7. M , O 8. j l

  二 (10分) 1.that 那个 2. pencil 铅笔 3.ruler 尺子 4.colour 颜色 5.good 好的

  三、(10分) 1.B 2.C 3.B 4.C 5.A 6.A 7.C 8.D 9.C 10.A

  四、(8分) 1. with 2. on 3. of 4. at 5. must 6. in 7. doing 8. Thank you.

  五、(10分) 1.Dont 2.What see 3.many students 4. Are any 5. Where do play

  六、(10分)1 .to have 2.jump 3.to go 4.are singing 5.teachers 6.books 7.our 8. is 9.plays 10. us

  七、(20分)1.D 2.B 3.A 4.D 5.B 6.C 7.B 8.A 9.C 10.C 11.D 12.A 13.B 14.D 15.B 16.A 17.B 18.D 19.B 20.C

  八、(5分) 1. B 2. B 3. C 4. D 5.D

  九、(5分) 1.F 2. T 3. T 4. F 5. F

  十、(8分)1.C 2.C 3.B 4C 5.A 6.C 7.D 8.A

上一个:语文基础测试
下一个:小学6年近义词知识点汇总,掌握好这些,考试少丢分!

 
 
关于唯思
唯思教育
服务中心
联系方式
Copyright 泉州市丰泽区唯思教育培训中心(wishedu.cn) All rights reserved   备案号:闽ICP备13007377号   技术支持:铭扬网络